Zaterdag 9 November t/m Zondag 5 Januari - Tentoonstelling Bomen van Bosgra - door nazaat Johannes Bosgra

In deze tentoonstelling reflecteert Johannes Bosgra (Hurdegaryp, 1979) op zijn familiegeschiedenis en zijn jeugd, met fotografische werken van bomen die door zijn voorouders sinds 1700 zijn gekweekt in Burgum. Johannes Bosgra is onlangs geselecteerd als GUP New Dutch Photography Talent 2020. Hij was met zijn serie Bomen van Bosgra één van de winnaars van het talentontwikkelingsproject voor beeldende kunstenaars Verhalen in het Landschap.

De monumentale beuken, eiken en platanen van de Bosgra boomkwekerijen staan nog in honderden landschapstuinen en parken in Noord-Nederland. Deze bomen zijn exact te vinden, omdat de administratie met plantenlijsten van de boomkwekerij bewaard is gebleven sinds 1861. Verschillende lindes en beuken rond de Schierstins zijn bijvoorbeeld in 1883 geleverd door Boomkwekerij Bosgra. Naast de serie Bomen van Bosgra zal er nieuw werk te zien zijn uit o.a. zijn serie Strepen met zeegezichten.

Bosgra’s werk bestaat uit verstilde landschappen, vaak op de scheidslijn tussen figuratie en abstractie. In zijn werk verkent hij de verbanden tussen hedendaagse klassieke muziek en beeldende kunst. Zelf speelt hij ook piano. Hij werkt samen met musici om gesamkunstwerke van beeldende kunst en klassieke muziek te maken. Om die reden is er op zondag 10 november een concert van Maarten van Veen in de Schierstins. De meesterpianist speelt te midden van Bomen van Bosgra composities van Debussy en Liszt onder de titel Nocturnes et Rêveries.

Afgelopen winter was Bosgra’s videoprojectie van minimalistische zeegezichten te zien in de Doelen in Rotterdam en de New World Symphony Hall in Miami (VS). Bosgra won ook prijzen van de International Photography Awards, Black & White Spider Awards en de Moscow International Foto Awards.

Op Zondag 22 December geeft Johannes Bosgra rondleidingen langs zijn expositie.

 

Openingstijden:

 Dinsdag t/m Zondag  13.30 - 17.00 uur
 Maandag  gesloten
Tijdens de kerstvakantie zijn we open inclusief Oudjaarsdag.
Op Woensdag 1e kerstdag, Donderdag 2e kerstdag en Woensdag Nieuwjaarsdag is de Schierstins gesloten.

Tijdens activiteiten (zie het programma) of verhuur kan de Schierstins gesloten zijn.
Raadpleeg daarom voor een bezoek deze website.

Entree tentoonstelling:

Per persoon € 3,50
Kinderen 6 t/m 16 jaar € 1,00
Kinderen 0 t/m 5 jaar gratis
Donateurs gratis
Groepen vanaf 15 pers, per persoon € 2,50
Rondleidingen € 25,00

De toegangsprijzen van de culturele voorstellingen worden in het overzicht van het cultureel programma aangegeven.