Zaterdag 24 Augustus - Brommels - wandeltocht

De Schierstins sluit zich bij het jaarlijkse Brommelsfestijn aan door twee wandeltochten – 10 en 25 km. – te organiseren langs Brommels-plekken. Behalve starten bij de Schierstins in Feanwâlden, kunnen mensen dat voor de 25 km. ook doen bij museum De Sûkerei in Damwâld.

Voor de 25 km. is de starttijd van 9.00-10.00 uur bij de Schierstins en de Sûkerei, Trekwei 8a in Damwâld. De wandelaars die de 10 km-route willen doen, kunnen tussen 10.00-11.00 uur beginnen, alleen bij de Schierstins. Om 17.00 uur dient iedereen binnen te zijn.

De 10 kilometer gaat vooral langs Kûkherne en door Feanwâldsterwâl, waar diverse open tuinen en een open kunstatelier zijn. Ook gaat de route door het nieuwe tunneltje onder het spoor nabij de Goddeloaze Singel.

Bij de 25 kilometer zullen wandelaars misschien minder behoefte hebben om te verpozen, maar halverwege is er de melktap bij veehouder De Vries en zijn er weilanden waar brommels (bramen of toarnbeien) te plukken zijn. Uiteraard kan er bij beide routes genoten worden van het lommerijke coulissenlandschap in dit gebied. Bovendien mogen mensen de exposities bezichtigen in de Schierstins.

Voor inlichtingen over de wandeltocht kunt u terecht bij Stichting De Schierstins, tel. zie onder. Informatie is ook te vinden bij Brommelsfestijn.