Corona maatregelen

Algemeen

U dient de volgende regels te respecteren:

  • géén toegang als u, of iemand van uw huishouden gezondheidsklachten heeft die verband kunnen houden met het coronavirus: koorts/verhoging /verkoudheid.
  • 1,5 meter afstand houden van anderen in het gebouw, tuin en terras
  • handen ontsmetten bij binnenkomst
  • mondkapjes moeten gedragen worden bij het onderweg zijn in de Schierstins
  • we noteren uw gegevens zodat u, bij een eventuele uitbraak van het coronavirus, gewaarschuwd kunt worden. Als u akkoord bent met deze maatregelen, bent u van harte welkom.

De horeca functie is niet meer toegestaan.

Voorstelling
Gezien de beperkte capaciteit is het noodzakelijk van te voren te reserveren.
Bij een voorstelling is het dragen van een mondkapje verplicht van ingang tot stoel bijv. en van stoel naar wc, maar zittend op de stoel mag het mondkapje af.

Expositie en museum.
Om te voorkomen dat er teveel mensen tegelijk komen, is het noodzakelijk een dag en tijdstip te reserveren.
U kunt ook aan de balie vragen of het niet te druk is en u welkom bent.

Reserveren kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of tel. 0511 47 29 37 (ook via voice-mail).

 

Vrijdag 11 December - Cabaretier Pieter Jouke: try out Laars Lappen

Wie cabaretier Pieter Jouke wil zien optreden, moet naar de Schierstins in Feanwâlden. Het is naast Vlieland de enige plek in Friesland waar hij de komende maanden optreedt. Hij brengt de try out van zijn nieuwste programma Laars Lappen.

Pieter Jouke heeft iets met noordoost Friesland. Vier kilometer ten oosten van Feanwâlden heeft Pieter Jouke een deel van zijn kindertijd doorgebracht in de gereformeerde pastorie van De Westereen. Bovendien komt hij voor de derde keer op het podium van De Schierstins. In ‘Laars Lappen’ – onder regie van Annelies Herfst - trakteert Pieter Jouke zijn publiek weer op mooie verhalen, interessante inzichten en hilarische grappen. Hij linkt het onlinkbare aan elkaar en geeft bestaande ideeën een draai.

Niet alleen het podium is bekend terrein voor deze cabaretier, hij schrijft ook mee aan de teksten voor ‘Zondag met Lubach’ en levert een wekelijkse bijdrage aan het radioprogramma De Taalstaat.

Na zijn studie Arbeid- en Organisatiepsychologie ging Pieter Jouke (1973) werken in deze sector als adviseur en hoofd Personeel en Organisatie. In 2000 stapte hij voor het eerst op het podium als komiek en vier jaar later stortte hij zich volledig op zijn comedycarrière. Hij maakte avondvullende cabaretprogramma's en schreef veel voor radio, tv en collega-cabaretiers. Pieter Jouke bracht drie boeken uit, rende tien marathons, leerde de krijgskunst Krav Maga en verscheen regelmatig op televisie in onder andere Koppensnellers, CQC, Staat van Verwarring en Padoem Patsss.

Recensenten prezen hem, zoals Kester Freriks in de Theaterkrant: ,,Jouke weet op intelligente wijze de rijkdom van taal, de valstrikken en de dubbelzinnigheden prachtig uit te buiten.” In het Dagblad van het Noorden stond: ,,Aan al geslaagde grappen knoopt hij doorlopend onderliggende komische toevoegingen vast.”

Als gevolg van de corona-maatregelen duurt de try out ruim een uur. Bij voldoende belangstelling is er een tweede optreden om 21.30 uur.

Aanvang: 19.30 uur
Entree: € 14,50 (donateurs € 12,50).

 

 

Zondag 27 December - Winterjûnenocht

Grytsje Kingma – sang/gitaar

Johan Veenstra - verhaelen

Aanvang: 15.00 uur
Entree: € 14,50 (donateurs € 12,50).

 

 

Wijzigingen voorbehouden!

Informatie via tel. 0511-472937.

N.B. Bij reservering voor een concert e.d. kunt u zich opgeven via de telefoon of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (pas als uw e-mail bevestigd is, staat de reservering vast!)

Tip: als u donateur wordt, krijgt u tweemaal per jaar het programma gratis toegezonden, korting op de meeste concerten en lezingen en gratis toegang tot alle exposities!
Activiteiten uit het verleden kunt u in ons archief (zie onder programma hier boven) bekijken.

Sociale media

U vindt de schierstins ook op:     Facebook    Facebook    en    Twitter    Twitter