Schierstins weer open vanaf Pinkstermaandag!

 

Expositie (links) en Grote zaal (rechts)

 

Vanaf Pinkstermaandag – 1 juni – is de Schierstins weer geopend dankzij versoepelde overheidsmaatregelen in verband met de corona-epidemie. De prachtige wisselexpositie ‘Botanisch Gezien’ van Sigrid Frensen is dan nog één week te bezichtigen (zie op deze website onder wisselexposities). Daarnaast zijn onze mooie vaste tentoonstelling ‘Het Laatste Friese Torenkasteel’ en de Theun de Vries-keamer te bewonderen. Ook kunt u een kop koffie of thee drinken in de foyer of op het kleine terras

Om te voorkomen dat er teveel mensen tegelijk komen, is het noodzakelijk via de e-mail of telefoon eerst een dag en tijdstip te reserveren. Dat kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of tel. 0511 47 29 37 (ook via voice-mail). Onder het reserveren valt ook het nuttigen van een consumptie. De openingstijden zijn als voorheen, maar Pinkstermaandag geldt als extra openingsmiddag.

Ook dient u de volgende regels te respecteren:

  • Géén toegang als u, of iemand uit uw huishouden gezondheidsklachten heeft die verband kunnen houden met het coronavirus: koorts/verhoging/verkoudheid.
  • 1,5 meter afstand houden in het gebouw, tuin en terras
  • Handen ontsmetten bij binnenkomst
  • Geen foto's of films maken i.v.m. de doorstroming
  • wc-bezoek alleen als het nodig is
  • voor het in boeken en tussen kaarten bladeren vraagt u de baliemedewerker om plastic handschoenen

Als u akkoord bent met deze maatregelen, bent u van harte welkom.

 

Zaterdag 8 Augustus - Fietstocht ‘Langs het water’

 

De fietsroute gaat deze keer in zuidelijke richting en in elk geval om het Burgumer Mar. Uiteraard leidt de route langs de mooiste plekjes van dit gedeelte van de Noardlike Fryske Wâlden.

Opnieuw 40 km en start en finish bij de Schierstins.

Start: 10.00-13.00; sluiting: 17.00 uur
Deelnameprijs: € 5,00 (donateurs € 4,50), inclusief consumptie.

 

 

Zaterdag 22 Augustus - Brommels wandeltocht 10 en 25 km.

De Schierstins sluit zich bij het jaarlijkse Brommelsfestijn aan door twee wandeltochten te organiseren langs Brommels-plekken. De route van 25 km. gaat deze keer in zuidelijke richting.

Uiteraard kunnen de deelnemers onderweg brommels ofwel bramen plukken en hier en daar zijn tuinen, ateliers en dergelijke open.

Voor de 25 km start 9.00-10.00 uur

Voor de 10 km start 10.00-11.00 uur

Deelnameprijs: € 5,00; donateurs € 4,50 (inclusief consumptie)

 

 

Zondag 25 Oktober - Concert Roon Staal (zanger/pianist) ‘Winter Tour 2020’

 

 

 

Wijzigingen voorbehouden!

Informatie via tel. 0511-472937.

N.B. Bij reservering voor een concert e.d. kunt u zich opgeven via de telefoon of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (pas als uw e-mail bevestigd is, staat de reservering vast!)

Tip: als u donateur wordt, krijgt u tweemaal per jaar het programma gratis toegezonden, korting op de meeste concerten en lezingen en gratis toegang tot alle exposities!
Activiteiten uit het verleden kunt u in ons archief bekijken.

Sociale media

U vindt de schierstins ook op:     Facebook    Facebook    en    Twitter    Twitter