Zondag 19 Januari - ‘Kwetsbaar’ Concert Marjol Flore (zangeres/actrice) chansons, ballades pop en proza

Na een lange carrière is de landelijk gelauwerde zangeres en actrice Marjol Flore neergestreken in het terpdorp Lioessens. Reden voor de Schierstins om haar uit te nodigen voor een concert. Zij nam de handschoen aan en treedt met haar programma ‘Kwetsbaar’ op.

In het programma ‘Kwetsbaar’ neemt Marjol Flore ons met chansons, ballades en popsongs van onder anderen Frans Halsema, Friso Wiegersma, Rients Gratama, Janis Ian, Billy Joel, Sting, Jacques Brel en Stephen Sondheim mee op een reis door haar leven. Haar humoristische en sociaal bewogen kant, levenslust en inlevingsvermogen, gepaard gaande met een gezonde dosis zelfspot, zorgen veelal voor herkenning. ‘Het lied is onze rijkdom en onze armoede. Het is onze vreugde en verdriet. Het lied is ons leven (J. Daláres)’.

Marjol Flore begon haar theater carrière op haar 18e bij Ramses Shaffy in 'Shaffy Chantate'. In 1973, amper 25 jaar jong, maakte zij furore met haar eerste solo programma 'De Marjol Flore Show' in het Shaffy-Theater in Amsterdam. Daarmee verwierf zij nationale bekendheid.

Haar stem en enorme taalgevoel zorgden ervoor dat zij niet alleen in Nederland maar ook internationaal haar theatervleugels kon uitspreiden. Vele soloprogramma’s, tv en radio-uitzendingen, een Edison Populair, film- en musical-rollen volgden.

In 2017 besloot Marjol samen met haar man de hectiek van Amsterdam te verruilen voor de rust van Noord-Oost Friesland en te verhuizen naar Lioessens. Het leven in haar huidige omgeving heeft Marjol geïnspireerd een nieuw programma te maken.

In een tijdperk dat overheerst wordt door Internet, massacommunicatie en mediahype’s keert de zangeres terug tot haar oorspronkelijke functie: het vertellen van een verhaal, het blootleggen van een deel van haar meest persoonlijke gevoelens in ruil voor de gelegenheid greep te krijgen op een publiek dat bereid is te luisteren. Er moet een reden zijn waarom juist van kleine theaters een aantrekkingskracht uitgaat, waar het entertainment vaak uit één persoon bestaat, zo dichtbij dat men ze bijna kan aanraken.

Misschien voedt juist dat een zeker fundamenteel oerinstinct van het menselijk wezen in ons en is het de reden waarom mensen zich aangetrokken voelen en geboeid luisteren wanneer iemand als Marjol Flore haar verhaal verteld, haar visie deelt.