Ontdek 'De Schierstins' met je klas

stins educatie stins educatie tuin

 

 

Schoolklassen kunnen het hele jaar door een bezoek brengen aan de Schierstins. De leerlingen maken op een actieve manier kennis met de stins en de stinzentuin. Bij ontvangst wordt de klas in tweeën gesplitst, halverwege wisselen de groepen. Het bezoek duurt in totaal ongeveer 80 minuten.

Wij vragen scholen of zij van tevoren in de klas ons filmpje willen tonen. Het duurt maar drie minuten. Hierdoor wordt er een zekere spanning en nieuwsgierigheid gecreëerd. Ons educatieprogramma is laagdrempelig en er is geen specifieke voorkennis nodig. Het is evenwel ook mogelijk om dit bezoek te brengen in het kader van het lesstof vervangend programma (zie website) Stins!

Ons programma is beschikbaar voor groep 5 en 6. In de nabije toekomst hopen we het programma geschikt te maken voor andere groepen van het Primair Onderwijs.

 

ontvangst schierstins stins educatie aandacht

 

 

De 2 fotos hier boven zijn gemaakt door Jelle Raap

Ons promotiefilmpje Ontdek 'De Schierstins' met je klas.

Contactpersoon Theo Delfstra, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 0511 47 29 37.

Entree: Het bestuur van de Schierstins vindt educatie van de nieuwe generatie zo belangrijk dat we besloten hebben voor schoolkassen en begeleiders geen entree te heffen.

Bij de realisatie van ons programma kregen we hulp van Cranenburgh Events en Museumfederatie Fryslân.

Een enthousiaste reactie na een bezoek van juffen Hilda en Corina van CBS De Bron in Damwâld:
‘Voor onze lessen wereldoriëntatie kwamen we terecht bij geschiedenis uit de omgeving. Een bezoek aan de Schierstins paste goed binnen ons lesprogramma. Na een spannend inleidend filmpje bezochten we de Stins en de verwachtingen waren hoog gespannen! Tijdens het bezoek hebben de medewerkers van de Schierstins ons meegenomen in een reis door de tijd... een aanrader!’